О историји, чудним и лепим местима, књигама, као и свим оним споредним темама које чине овај живот савршеним.

30.03.2016.

Равена: У граду где Данте спава, мозаик оставља све без даха

Равена није само позната по богатој историји и као вечна кућа аутора Божанске комедије Дантеу Алигијерију, већ и по мозаику који у овом граду има дугу и успешну историју.


Музеј уметности града Равене (Фото: Тара у свету чуда)

Равенски рани хришћански мозаици с краја римског и почетка византијског царства су међу најбоље очуваним те врсте у свету и представљају непроцењиву уметничку вредност.

У музеју (Фото: Тара у свету чуда)
Међутим, овај град неће очарати само љубитеље историје и археологије, већ и све оне који уживају у модерном мозаику. Можемо слободно рећи да је Равена град ове уметности, зато што, где год да се окренемо у овоме лепом граду, сусрешћемо се са дивним мозаиком - било историјским или модерним. У Равени се налази и већи број школа и радионица ове уметности.

Музеј уметности града Равене (Museo d'Arte della città di Ravenna, скраћено МАR) пружа вам непроцењиво искуство да уживате у свакој врсти мозаика. Надам се да ће вам фотографије испод бар мало дочарати лепоту уметности која вуче корене још из вавилонског царства. Уживајте у разгледању!Напомена: Све фотофрафије су власништво блога Тара у свету чуда и заштићене су ауторским правом1 коментар: