О историји, чудним и лепим местима, књигама, као и свим оним споредним темама које чине овај живот савршеним.

19.10.2017.

Музеј једног од највећих поп бендова икада

Важе за комерцијално најуспешнију поп група на планети. Средином седамдесетих и почетком осамдесетих доминирали су свим музичким топ листама. Процењује се да је група зарадила између 370-500 милиона, па се самим тим налази одмах иза популарних Битлеса. Долазе из Шведске, а престоница њихове државе се "одужила" свом бренду тако што им је скоро у престоници отворила музеј. АБА (ABBA) се и данас радо слуша.

Фотографија: Тара у свету чуда/ВВ
За све љубитеље популарног европског бенда овај музеј је рај на земљи. Не само што могу уживати у свему ономе што је окруживало популарно АББА-у, већ могу и запевати с њима. Друштво посетитељима на бини су чланови групе који су направљени од холограма.

Фотографија: Тара у свету чуда/ВВ
Ово је и јединствена прилика да "виде" АББА-у на окупу, јер се после завршетка каријера чланови никада нису поново окупили. Интересантно је да се нису заједно појавили на сцени чак ни на отварање овог за многе престижног,музеја. 

Фотографија: Тара у свету чуда/ВВ

У мезују се можете "пријавити" и на аудицију за петог чалана  најбољег шведског бенда. Подијум за "аудицију" је направљен у стилу седамдесетих, тако да се сви старији могу подсетити својих плесних вештина, док неки млађи могу уживати у духу тог времена. 

Фотографија: Тара у свету чуда/ВВ

Бројне су атракције овог музеја за све фанове најуспешнијег евровизијског бенда. Посетом овог блага Стокхлома сазнаћете и све пикантне приче, које су дуго биле сакривене од седме силе, а чланови су је "одали" радницима музеја. 

Фотографија: Тара у свету чуда/ВВ

Иако чланови популарне групе нису учествовали у отварању музеја врло раду су поклонили све оно што би њихови фанови желели да виде у његовој поставци. 

Фотографија: Тара у свету чуда/ВВ

Поред АББЕ, може се видети и изложба посвећена развоју шведског поп звука. Иначе, музеј се налази у луци престонице шведске и отворен је сад већ давне 2009. године. Свако ко га посети из њега излази распеван и срећан.

Погледајте још неке фотографије из наведеног музеја:Напомена: Све фотографије су у власништву блога Тара у свету чуда и као такве подложне су ауторским правима

Нема коментара:

Постави коментар