О историји, чудним и лепим местима, књигама, као и свим оним споредним темама које чине овај живот савршеним.

16. 4. 2016.

American Crime Story: Случај који је поделио САД

Прошле недеље се завршила прва сезона америчке серије American Crime Story (Америчке криминалистичке приче, слободан превод), која је засигурно дочарала случај који је сад већ давне 1994. године потресао и поделио САД. Легенда америчког фудбала Оу Џеј Симпсон, познатији као Ђус, био је осумњичен за убиство своје бивше супруге Никол Браун и њеног тадашњег партнера Роналда Голдмана. Половина Американаца га је кривила, док га је друга половина бранила свим својим бићем.


(Фото: FX Networks)

Серија почиње убиством. Први и једини осумњичени је наравно Симпсон. Сви докази указује да је он то убиство заиста и починио, али због грешке тужилаштва, ток суђења ће се променити. Наиме, полицајац који је водио истрагу је присталица и поштовалац нацистичких идеја, што ће наравно сазнати Ђусови адвокати и суђење за убиство ће се преокрениту у борбу против расизма. Подметање лажних доказа, не тражење нових, немар полиције, бројни обожаваоци спортисте, Ђусов неодољиви шарм и још много тога, довешће до одлуке пороте која је свакако један део САД одушевила, а други разочарала.

Онима који нису раније чули за овај случај и сматрају га неважним, напоменућу само да је 1994. године прекинут ТВ пренос финала утакмице Националне кошаркашке асоцијације (NBA), зато што се баш у том моменту Оу Џеј предао полицији после бекства.

Током овог суђења скоро сви Американци су први пут чули за презиме Кардашијан. Један од адвоката одбране био је и Роберт Кардашијан, отац популарних старлета. За све оне који не могу очима да гледају овај клан, само да вам препоручим да слободно уживате у овој врхунски одрађеној глуми, јер се ријалити звезде заиста помињу само у пар наврата.

Овај случај нам је дочарала фантастична глумачка екипа, не само својом глумом, већ и сличношћу са стварним актерима. Цео кастинг можете видети ОВДЕ

Погледајте трејлер серије:


Ако нисте гледали серију и не знате ништа о овом случају, а желите да је погледате, немојте читати даље.

Иначе, после ослобадајуће пресуде Симпсон је 2007. године у Лас Вегасу ухапшен због оружане пљачке и отмице, а годину дана касније осуђен је на казну од девет година затвора. Године 2011. из затвора је дао интервју једној од најбољих водитељки икада, Опри Винфри, у којем је признао да је убио Никол у самоодбрани. По овом признању можемо видети да бивши спортиста добро познаје закон, јер по закону САД особа која је ослобођена не може опет бити оптужена за исто кривично дело.




Нема коментара:

Постави коментар