О историји, чудним и лепим местима, књигама, као и свим оним споредним темама које чине овај живот савршеним.

15.11.2016.

Руска "Игра престола" - Серија о Романовим ускоро на малим екранима

Историја краљевске породице Романов и данас фасцинира цео свет. Владали су Русијом преко 300 година, па не треба да нас чуди што ће њихова прича бити приказана на малом екрану у виду игране ТВ серије. Носиће назив The Age of Prosperity (слобдан превод: Године благостања), а сматра се да ће управо ова ТВ серија бити руски одговор на награђени серијал Игру престола.

Последњи чланови породице Романов (Фото: Boasson end Eggler ) 

Свака сезона ће се састојати од 12 епизода, а планира се да серија крене са приказивањем почетком 2018. године. На серији ће, баш као и у Игри престола, радити више режисера који ће бити задужени само за поједине ликове из владајуће породице Романов.

Радња на почетку серије ће се одвијати у тзв. Смутном времену илити прецизније од 1598. до 1613. године. Између 1601. и 1603. у Русији је владала велика глад и то је убило чак једну трећину (2 милиона) становништва. Такође, у овом добу Руси су водили рат и са Пољском.

The Age of Prosperity ће се завршити убиством последњег цара из династије Романов, Николаја II, његове супруге и њихово петоро деце (укључујући и престолонаследника Алексеја). Сви су убијени од стране бољшевика 1918. године. Њихова тела су бачена у рударско окно, а затим на брзину сахрањена у близини Јекатеринбурга где су и боравили од избијања Октобарске револуције 1917. године.

Скоро читав век нико није знао где су сахрањени последњи Романови. Међутим, 1991. године откривени су остаци Николаја II, његове жене и три кћерке у масовној гробници у близини поменутог уралског града. Две године од открића посмртних остатака неких од последњих чланова руске царске породице, отворен је случај са циљем да се идентификују осумњичени и њихови помагачи овог гнусног убиства. Случај је затворен 1998. године због смрти починиоца злочина, али је поново отворен 2007. године кад су откривени посмртни остаци још једне кћерке и царевог наследника.

Остаци последњег руског цара и царице су есхумирани у септембру прошле године.

Причу о Романовима можемо описати као најлепшу бајку али и најужаснији хорор. Две супротности које су спојение у историји руске царске породице ће нас дефинитивно 2018. године држати крај малих екрана. Надам се да и ви, баш као и ја, једва чекате да потгледате овај руски ТВ спектакл.

Нема коментара:

Постави коментар