О историји, чудним и лепим местима, књигама, као и свим оним споредним темама које чине овај живот савршеним.

27.07.2016.

The Crown - Најскупља америчка серија

Netflix ће нас крајем ове године обрадовати историјском драмом, серијом The Crown ( слободни превод: Круна), која ће се највероватније приказивати шест сезона. Ово ће бити биографска серија о владајућој краљевској породици Велике Британије, тачније о краљици Елизабети II.


Клер Фој као краљица Елизабета II (Фото: screenshot/youtube)
Главни лик поменуте серије је краљица Елизабета II као двадесетпетогодишњакиња која се суочава са вођењем најјаче и најпознатије монархије на свету. Наиме, то је доба када британско царство губи своју моћ, политика света је у тоталном расулу, а једна млада жена ће заузети трон Британије и тим чином променити све. Серија прати краљичин живот од њеног венчања 1947. године, па све до садашњих дана. Гледаоци ће моћи да виде и њен однос са легендарним премијером Винстоном Черчилом.

Треба напоменути да је сценариста Питер Морган детаљно истражио сва доступна документа, али и приватне записе краљице Елизабете, пре писања сценарија - тако да очекујемо историјски спектакл!

Џон Литогу у улози Черчила (Фото: screenshot/youtube)
Прва сезона ће почети са приказивањем 4.11,2016. године, а састојаће се од десет шездесетоминутних епизода. Режисер је чувени Стивен Далдри. Ако напоменемо да је ово најскупља икада америчка серија направљена од стране стриминг компаније и прва снимана у Британији, онда је дефинитивно треба погледати.

Клер Фој ће бити у улози чувене енглеске краљице, док ће Џон Литгоу глумити Черчила. Остале глумце који ће се наћи у овој обећавајућој историјској серији можете видети ОВДЕ.

Све у свему, чека нас занимљиви крај године у којем ћемо моћи да завиримо иза затворених врата Вестминстера и Бакингемске палате у скривени свет моћи и привелигија.

Погледајте трејлер за серију:


Нема коментара:

Постави коментар